FACTS ABOUT 10 AşAMADA TüP BEBEK REVEALED

Facts About 10 Aşamada Tüp Bebek Revealed

Facts About 10 Aşamada Tüp Bebek Revealed

Blog Article

Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda 15 dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.

Gebelik oluşabilmesi advertına yapılan bu uygulamaların başarı oranlarında farklılık bulunmaktadır. Bu farklılığın en önemli nedeni, aşılama yönteminde yumurta ve spermin birleşmesi ve döllenmenin doğal sürecine bırakılmasıdır.

Hikaye alınması, muayene, ultrason ve testlerin değerlendirilmesinden sonra tüp bebek işleminin aşamaları ayrıntılı olarak anlatılır ve çiftin tedavi ile gebelik elde etme şansları hakkında en doğru bilgi verilir.

Yumurta hücresinin döllenme için yeterli olgunluğa ulaştığından emin olduktan sonra çatlatma iğnesi uygulanır ve yaklaşık 36 saat sonra laboratuvar ortamında seçilmiş olan kaliteli sperm hücreleri rahim içerisine transfer edilir. Bu uygulama sonucunda gerçekleşen gebelik oranı %15 civarındadır.

three'10 fazla yumurtanın üretilmesi sonucunda ikiz ya da çoklu gebelik meydana gelebilir. Ancak bu durum, anne ve babanın inisiyatifi ile birlikte doktor tarafından kararlaştırılır.

Dr. Nilgün Turhan Muayenehanesi`nde uygulandığı anlamı çıkarılamaz. Cerrahi işlemler SGK kapsamı dışında özel hastane şartlarında yapılmaktadır. Bu siteyi ziyaret edenlerin bu uyarıları okuyup anladığı ve kabul ettiği varsayılır. Bu uyarıları kabul etmiyorsanız bu siteden çıkmak için tıklayınız.

Aşılama tedavisinde genel tanım olarak baba adayından alınan sperm üreme hücreleri ince bir kateter yardımı ile anne adayının rahmine enjekte edilmektedir.

Yapılan ultrason ile yumurtalık reservi, yumurtalıklar içinde herhangi bir kist olup olmadığı, rahmin yapısı, miyom veya doğuştan olan PCOS anormalliklerin varlığı ve rahim iç tabakasında miyom veya polip gibi yer kaplayan oluşumların varlığı değerlendirilir.

Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin two. veya three. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir trouble yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. ten ile 12 günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.

Bu işlemlerin yapılma amacı problemli embriyoya önceden tanı koyarak hastalıklı bebek yerine sağlıklı bebek doğmasını sağlamak, düşük yapma ihtimalini azaltmak ve tüp bebek başarı şansını artırmaktır. Bu işlemler özel laboratuvar şartları ve tecrübeli personel gerektirmektedir.

Bu aşamadan sonra transferi gerçekleşen embriyoların rahim duvarına sağlıklı bir şekilde tutunması ve gebeliğin başlaması beklenir.

Yumurta geliştirme aşamasında, kadın hastaya yumurtalarının gelişimini desteklemek için hormonal ilaçlar verilir. Bu ilaçlar yumurtalıkları uyararak birden fazla yumurta gelişimini sağlar.

Hacettepe Tıp Fakültesi “hayalimdeki meslek” için ilk durağım oldu. 6 yıllık temel tıp eğitimim sonrasında Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimimi başarıyla tamamladım.

I) Anne veya baba adayında genetik dilemma varsa Çiftlerden birinde bilinen  bir genetik problem varsa embriyolara genetik…

Aslında kadının doğurma zamanları yaşa bağlı olarak gelişmektedir. Peki, bu aşılama ile tüp bebek arasındaki fark nedir? Eğer bir kadın 35 yaşının altındaysa ve kadın hastalıklarından dolayı büyük bir operasyon geçirmediyse ve eşinin Polycystic Ovary Syndrome de önemli bir sperm sorunu yoksa her ay düzenli bir ilişkiden sonra hamile kalınma oranı %twenty five olduğu biliniyor. ÇOkay fazla bebek isteyen fakat bebek sahibi olamayan insanlar vardır.

Report this page